Livet... så härligt, men också så utmanande!

Stress, värk och höga krav kan lätt ställa till det för oss (ja, mig med!) och då kan vi behöva pausa, stanna upp och ta bättre hand om oss själva för att hitta balansen igen.

Känner du igen dig i att det blir lite för mycket ibland?

För mig är det som att lusten försvinner så fort jag inte gör plats för återhämtningen.

Vi kan prestera och ha massor av härliga aktiviteter inplanerade i livet och vi kan också orka med massor!

... så länge vi också gör plats för vila, återhämtning och att fylla på energin längs vägen.

När vi missar återhämtningen känns livet tungt, oinspirerat, lustlöst och grått. Det roligaste roligaste känns jobbigt att orka med.

Är vi i balans med vår återhämtning känns det däremot precis tvärtom - lätt, inspirerat, lustfyllt och ljust!

Tänk att lite vila och paus kan göra så stor skillnad?

Jag vill bjuda in till mer paus i vardagen - en stund i taget!


Tänk om du kunde...
  • Börja och sluta din dag med lugn och fokus, i stället för stress
  • Umgås med din familj - fullständigt närvarande - på din lediga tid, och släppa tankarna på jobbet
  • Känna dig glad, kreativ och fylld av livskraft
  • Spendera en kort stund varje dag med att ta hand om dig själv - utan att låta allt annat gå före
  • Få in en rutin som funkar för dig där du tar dig tid för att landa i kroppen, stilla sinnet och fylla på batterierna.


Det går faktiskt!

Jag vet av egen erfarenhet att det går vända på den nedåtgående trenden. Det går att hitta mer balans och glädje igen, även när det känns tungt.

Det handlar om att lära känna sina egna signaler, bromsa i tid, göra plats för att ta hand om sig själv och inse hur nödvändig vila och återhämtning är för att vi ska må bra.

Att börja bygga in pauser och må-bra-stunder (i stället för att rynka på näsan och säga "den som ändå hade tid för det...")

Det går inte bortprioritera den egna hälsan hur länge som helst. Till sist kommer vi till en punkt där vi måste börja ta hand om oss om vi inte ska bli sjuka(re) och sedan att hålla i den goda vanan livet ut.

Och vet du? Det behöver inte ta flera timmar per dag. Att starta dagen med 10 minuter meditation eller yoga kan göra stor skillnad. Lite är bättre än inget!

🙏🙏🙏🙏🙏♥️♥️♥️♥️♥️

Tack Pia du har en så fin röst att lyssna på. Och "blomandningen" var underbar. Har upptäckt att det är bra för mig att göra samma övning vid vila. Det blir en extra avspänning när man vet vad som väntar. Så Tusen Tack! 🌞 - Gunilla

När ska jag ta mig tid den här veckan?


Varje vecka kommer jag att börja fråga dig när och hur du vill pausa just nu. Så vi börjar öva in ett beteende av att göra plats för paus.


Fråga dig själv:

👉 Hur mår jag just nu?

👉 Vad behöver jag just nu?

👉 När kan jag ta mig tid för det?


Kanske sätter du ett mål för dig själv att pausa i 10 minuter dagligen. Den pausen kan vara en meditation, en kort yogapaus eller att gå ut i naturen (en favorit för mig, som också är så enkel och tillgänglig!).

Kanske är ditt mål att göra veckans pass en gång i veckan - eller tre! Du sätter dina egna mål och gör plats för din egentid.


Skulle det inte vara fint om du bara kunde logga in och starta ett klipp som jag valt ut åt dig?


Att slippa komma på egna övningar, guida dig själv i meditationen eller scrolla runt bland alla pass som finns där ute.


Det här är precis vad som finns inne på min medlemssida!

Som medlem kan du ta del av veckans pass och komma igång på nolltid. Rulla ut mattan, slå dig till ro och starta upp inom en minut.


Låt mig presentera...

Balans är en prenumeration som stöttar dig att hitta balans i livet.

Så att du kan stressa mindre, minska värk och oro och i stället känna kraften och livsglädjen inom dig!


Som medlem på sidan får du:


💚 En startsida med veckans pass

Här lägger jag varje måndag ut en ny klass som du kan göra snabbt och enkelt. Det blir en variation och du kommer bara se ett fåtal klasser åt gången - så det går snabbt att komma igång!

Du slipper googla, scrolla och leta - bara att trycka på play och köra igång!


💚 Tillgång till hela Balans-biblioteket

Ett stort bibliotek med inspelade klasser. Här finns yoga för ryggont, restorative yoga, flödande yogapass.. men också meditationer, andningsövningar, pass att göra utomhus och lektioner om stress, att lära känna sina egna signaler mm. Ett stort smörgåsbord att ta del av när du känner att du har ork att välja själv.


💚 Veckobrev med pepp från mig

Här berättar jag kort om veckans utvalda pass + frågar dig när du vill ta dig tid för dig själv den här veckan.


💚 Möjlighet att lämna in önskemål på kommande pass

Jag älskar när mina medlemmar ställer frågor, delar med sig av vad de kämpar med just nu eller lämnar in önskemål - då kan jag nämligen stötta er mycket bättre! Vet jag att du har ont i axeln eller inte kan sova just nu så kan jag ju skapa eller hitta något som kan stötta dig just nu. Det blir mer personligt anpassat efter dig och de andra som är med!

En hälsning från Elna, som varit medlem sedan starten 2020!


Tack för ett fantastiskt höftpass.

Tack för att jag får lära känna nya delar av min kropp som jag aldrig noterat.

Tack för ökad kunskap om hur kroppens delar hänger ihop

Tack för beskrivningar som gör att jag inser att jag kan styra min kropp

/Elna

Återhämtning och vila

När du känner dig slutkörd och orkeslös. Ta dig tid för vilande Restorative yoga, mjuka stretcher, övningar i naturen och meditation.

Fylla på energi och glädje

När du har ork och lust. Här fyller du på med styrka och mobilitet, flödande yoga, yoga för ryggen och sånt som känns roligt för dig.

Bygg ditt drömliv

Lär dig mer om vad du behöver i ditt liv, reflektera över hur du kan bygga en vardag som stöttar dig och låter dig behålla balansen.

Jag har testat några olika pass beroende på vad som passat tidsmässigt med min dag och hur min kropp känts. Det är perfekt att ta till när man vill röra på sig och utgå från dagsform! 
Det känns spännande och skönt att ha detta med sig in i hösten som känns som en nystart. - Camilla

Inne på sidan

Balans är öppet för intag några gånger per år.

Under början av 2023 fokuserar vi på att ta oss tid för paus.


Välj om du vill betala varje månad, kvartalsvis eller för ett helt år direkt. När du köper ett helt år betalar du för 10 månader i stället för 12 och sparar 780 kr. Du kan närsomhelst välja att avsluta din prenumeration och den avslutas innan nästa kortdragning. Betald period får du använda fram tills kortet skulle ha dragits igen.

Halloj!

Jag heter Pia Burman och jag vill inspirera dig till att ta dig tid för dig själv och ditt välmående. Jag finns här för dig när du går med i Balans. Du kan förvänta dig veckobrev av mig varje måndag med pepp för att ta dig an ett yogapass eller en naturupplevelse - det du behöver - och jag lyssnar gärna på dina önskemål längs vägen.

Jag har under mitt liv samlat på mig en massa bra tips och knep på hur vi kan må så bra som möjligt. Mycket på grund utav att jag själv kämpat både med värk, skador och stress. Att ta sig tid för sig själv är en utmaning men jag finns här och stöttar dig!

Genom en mix av mina favoriter från dansvärlden, mina åtskilliga yogautbildningar och min universitetsexamen inom hälsofrämjande arbete hoppas jag kunna ge dig det du behöver för att må bra i ditt liv. Stort lycka till inne på sidan!

"Tusen tack Pia!🤗

Det känns väldigt inspirerande att du finns med ditt engagemang och du inspirerar mig varje dag även om vi inte ses live. Är ofta inne på sidan och tittar även om jag inte kan göra allt utan måste ta allt i min takt. Du har så mycket fina tankar att fundera över och som får mig på rätt väg när det är tungt. 

Så en stor kram till dig, ljus och framtidstro"

/Kerstin

Vanliga frågor: 


Jag har en skada, kan jag ändå ha nytta av Balans?

Snabbt svar: JA.
Jag får ofta höra att skador sätter stopp för att få till en daglig vana. Inne på Balans finns mycket du kan göra även om du har en axel, ett knä eller en höft som krånglar - eller om du känner dig helt slutkörd just nu.

Till exempel kan du starta en inspelad meditation, andningsövning eller vilande restorative yoga.

Dessutom är det ofta bra, även vid skador och värk, att röra på kroppen. Lyssna på vilka restriktioner du får från din läkare eller fysioterapeut och anpassa därefter!

Om du har problem med stress eller värk så är alla övningar där vi får igång lugn- och rosystemet i kroppen hjälpsamma.


Hur tar jag del av innehållet?

Kursen ligger uppe på en plattform som heter Teachable. När du loggar in ser du startsidan för Balans men även fler kurser som ingår i din prenumeration.

Du kommer direkt att få tillgång till en mängd inspelningar med yoga, mindfulness och hälsotips!

Enklast är att utgå från startsidan och veckans klipp. Känner du att det inte passar dig just nu kan du välja ur det stora biblioteket.

Du väljer själv vilket tempo du vill gå igenom övningarna och du kan göra samma övning hur många gånger du vill.

Plattformen fungerar jättebra - jag har använt den i snart tre år (både som lärare och deltagare) och vet att det funkar supersmidigt. 

 

Hur länge förbinder jag mig till att vara med?

Det är ingen bindningstid - du kan närsomhelst själv avsluta prenumerationen. Den period du redan betalat för får du då använda tiden ut och ingen ny betalning dras.


När sker betalningen?

Första betalningen dras när du går med och sedan dras det samma dag varje månad om du har en månadsprenumeration. Så om du går med den 3 mars så dras det den 3:e varje månad. 

Väljer du en årsprenumeration för att spara (och bara betala för 10 månader) dras årsbeloppet samma datum nästa år.

När du har en aktiv prenumeration behåller du alltid samma pris som när du gick med. Går du ur medlemssidan och återvänder senare kan priset ha höjts.


Varför kan jag bara gå med under en viss period?

Jag har valt att ha en viss intagsperiod på sidan för att kunna fokusera fullt ut på er som är med. När vi har en stabil grupp blir det lättare att ge er precis det ni behöver och efterfrågar. Du som medlem har chans att påverka och jag ger min uppmärksamhet till er som är med. Några gånger per år hamnar fokuset mer på att lansera sidan för nya medlemmar, ofta under en två-veckorsperiod.


Är det musik på yogan?

Nej, det är ingen inspelad musik på yogapassen, men du kan självklart välja att sätta på musik hemma om du gillar det. Av upphovsrättsliga skäl lägger jag inte in någon musik i klippen - men jag ska börja prova lägga till gratismusik i några klipp framöver.


Hur mycket måste jag använda sidan för att "tjäna in" månadskostnaden?

Om du yogar 1-2 pass i månaden har du gjort rätt för pengen. Jag hoppas att du vill ge dig själv tid för ett pass oftare än så, men har du yogat 1-2 ggr under en månad har det varit värt det. Ja, i själva verket är det väl värt det så länge du känner att du får ut nåt av det? Oavsett om du använder sidan enbart vid behov eller regelbundet.

Jämförelse: drop in på en yogastudio ligger mellan ca 150-250 kr per tillfälle. 

Du får också ett veckobrev med pepp och inspiration varje vecka. Brevet ger dig en påminnelse om att ta hand om dig, oavsett om du gör något inne på sidan eller i egen regi.


Jag är osäker på om jag kommer att få till tid för mig själv hemma... har du några tips?

Det här är svårt för alla men jag hoppas att du ska få till en egen rutin som fungerar för dig! Jag kommer att påminna dig om att avsätta tid för dig själv genom att skicka ut e-post till dig varje vecka. Det som funkar bra för många medlemmar är att planera in sina pass och se till att hålla sitt möte med sig själv! En påminnelse i mobilen eller en kråka i kalendern kan vara just vad som behövs för att du ska komma ihåg din stund!


Hur säger jag upp prenumerationen?

När du vill säga upp prenumerationen gör du det enkelt själv inne på sidan. Information finns i sista modulen och när du sagt upp ditt medlemskap har du tillgång till hela din påbörjade månad innan sidan stängs för dig.


Kan du garantera att jag uppnår mer balans i livet och kroppen?

Även om det har hjälpt mig uppnå mer balans av att ta mig tid varje vecka för välmående, kan jag inte garantera att det kommer att göra samma sak för dig.

Det är min innerliga önskan att du med hjälp av sidan ska kunna skapa ett liv med mer balans - där du mår bättre och känner dig gladare och mer livskraftig!

Testa dig fram inne på sidan och se vad som funkar för dig i olika situationer av livet! 🤩

Ord från en nöjd medlem:

Din balans-buffé är suverän Pia. Och vad gäller instruktion och guidning genom såväl meditationer som yoga och dans så är du mycket bra! Du påpekar t ex små detaljer under vägen om var något kan eller bör kännas. Något som är suveränt för mig som har rätt så dålig kroppskännedom.
Nu äntligen förstår jag stretchrörelser jag gjort inom t ex vanlig gympa på ett helt annat sätt! Kan utföra dem bättre.

Det här får du som medlem:


  • Stöd och pepp för att ta dig tid för dig själv
  • Utvalda pass varje vecka där jag väljer något som jag tycker är bra för dig just nu
  • Tillgång till fler kurser inne på medlemssidan, tex för att mjuka upp ryggen, yoga loss i ett roligt flöde, meditera eller slappna av på djupet.
  • Veckobrev där jag frågar dig hur du vill ta dig tid just den här veckan
  • Stöd från mig via e-post och inne på sidan. Ju mer du kommunicerar med mig desto bättre kan jag stötta och vägleda!