För dig som vill stärka kroppen på ett mjukt vis, oavsett skador eller ålder.

Vill du ta hand om dig själv, din kropp och ditt sinne?

Kanske har du funderat på om yoga kan vara något för dig?


Den här kursen är för dig som är ledig på dagtid. Kanske är du pensionär, sjukskriven eller jobbar skift. Kursen kommer anpassas efter dig och de andra som anmäler sig och vi utforskar tillsammans vilka övningar som funkar och hur vi kan anpassa dem efter dagsform, oavsett skador, åldrande eller andra hinder.

Vi yogar i ett lugnt, inkännande tempo där målet är att stärka kroppen, öka rörligheten och hålla igång balansen.


Den här kursen är perfekt för dig som börjar känna av åren, har skador och värk eller inte tränat på länge. Yogan kan hjälpa oss minska värk, stärka kroppen på ett skonsamt vis och förbättra balansen. Den hjälper oss också att andas lite djupare, fokusera sinnet och börja slappna av mer.

På kursen får du prova andningsövningar, meditation och yogarörelser. Vi använder oss av olika hjälpmedel och props, som tex klossar, filtar och stolar för att kunna utföra positionerna på ett schysst vis.


I den här kursen får du:

  • Lära dig yogaövningar som du sedan kan göra själv hemma om du vill
  • Stärka hela kroppen med skonsamma övningar
  • Öva dig på avslappning och att släppa taget om sånt du inte behöver just nu
  • Yoga i ett lugnt tempo med övningar som passar de flesta (med möjlighet till anpassningar vid behov!)
  • Tips på saker du kan göra i vardagen för att hålla kroppen stark och glad


I yogan övar vi oss på fysiska positioner, närvaro, självkärlek och att komma närmare oss själva. Det spelar egentligen ingen roll hur det ser ut eller vad din kropp klarar av - så länge det känns bra på vägen!

”Enkel” yoga, i positiv bemärkelse! Lämpliga övningar som går att förenkla för den som vill, ledaren Pia är lättsam och jordnära! Regelbunden Yoga gör att jag lättare kan vara närvarande i nuet, även mellan passen! - Emma

Kursinformation:


Kurs i 7 veckor med fokus på styrka, stretch och balans. Startar tisdag den 13 september kl 10.00-11.00 på plats i Skellefteå.


Du behöver inga förkunskaper! Den här kursen lämpar sig både för nybörjare och mer vana yogadeltagare. Gemensamt är att vi vill lära oss sätt stärka upp kroppen, stretcha och ta hand om oss själva.

På kursen ges möjlighet till anpassningar och vi använder oss av olika hjälpmedel/props för att lättare ta oss in i olika positioner och utföra övningarna. Ibland visar jag alternativ med stol, ibland med filtar, klossar eller band som hjälp.


👉 Du har också möjlighet att ställa frågor till mig och få mer individanpassade tips att prova.

Hitta balansen i livet och i kroppen

Min stora önskan för dig är att du ska hitta balans i livet. Att du ska kunna vara närvarande i det du gör och njuta av livet.

I den här kursen fokuserar vi på att ta stärka och stretcha kroppen - så att du kan ha mindre ont och känna mer glädje!

Jag väljer ut övningar som jag tror kan hjälpa dig under vår yogastund - men även framöver. Du kan ta med dig och göra övningarna hemma eller under din arbetsdag. Fem minuter med rörelser kan göra stor skillnad under dagen!

Vill du har mer pågående stöd och fler videosar att använda dig av har jag också en medlemssida som går fint att kombinera med den här kursen!

Hej, jag heter Pia och är din lärare på kursen!


Jag vill inspirera dig till att ta dig tid för dig själv så du kan hitta balansen och njuta mer av livet!

Jag är en passionerad yogalärare som älskar att undervisa och dela med mig av allt det jag lärt mig under åren.

Jag åkte iväg för dansstudier i New York 2005. Där mötte jag yogan på allvar och insåg att jag en dag ville lära ut yoga till andra.

2014 utbildade jag mig till yogalärare och har sedan kontinuerligt fortbildat mig. Intresset för hälsa som helhet blev större och jag tog en fil. kand. inom hälsopromotion vid LTU i maj 2018 efter tre års universitetsstudier.

Jag vill ge dig en stund av välmående, rörelseglädje, värme och balans. Jag vill se dig utvecklas, hitta glädjen och ge dig alternativ som passar just dig. För egen del har yogan hjälpt mig lindra värk i kroppen, hitta återhämtning och ett större lugn.

Välj och gå vidare för att boka. Kursen kostar 1 290 kr och anmälan är bindande.


Om du redan har en användare kan du behöva logga in först.