Lär dig mer om vad forskningen säger om yoga och hur du kan använda det i din egen yogapraktik (eller undervisning)!


Visst känns det skönt i både kropp och själ att yoga? Men är det ”bara” en känsla eller kan yogan faktiskt påverka vårt mående och hälsa?

Ny spännande forskning visar att yogan inte bara ökar välbefinnandet, utan även kan:

  • Ge en ökad stresstålighet
  • Hjälpa vid depression och oro
  • Minska risken för hjärt-kärlsjukdom
  • Ha effekt på smärta, framför allt när det gäller värk i nacken och nedre delen av ryggen
  • Göra dig stark i både kropp och sinne

Exakt hur, vad och varför – det får du reda på under den här utbildningen.

Under kursen lär du dig hur ett evidensbaserat förhållningssätt till att praktisera och undervisa yoga skulle kunna se ut. 

Vad är vad?


Samtidigt som forskningen visar på många av yogans fördelar florerar det många påståenden inom yogans värld som tåls att tas med en stor nypa salt och rena felaktigheter förekommer.

Sara lär dig hur du skiljer mellan vad som är vetenskapligt och pseudovetenskapligt.

Kursinformation:


Vad och för vem? 

Helgen är en fördjupning i yoga utifrån ett vetenskapligt perspektiv och är till för dig som är yogaentusiast och/eller personlig tränare, yogalärare, fysioterapeut, instruktör eller liknande. Du bör ha erfarenhet av yoga, men det krävs ingen yogalärarutbildning.

Kursinnehåll på 15 timmar:

  • En fördjupning i forskning på yoga kring fysiska och mentala aspekter samt hur dessa är relaterade till hälsa
  • Hur du kan applicera ett vetenskapligt förhållningssätt i din egen yogapraktik eller/och i din undervisning och coaching

Material som ingår:

  • Kurshäfte
  • Certifieringsdiplom

Datum & Tider: 

Lördag 14 augusti kl 9-16

Söndag 15 augusti kl 9-16

Pris:

3 800 SEK

Plats:

Danssalarna på Estetiska programmet, Anderstorpskolan. Här finns stora ytor, god ventilation samt tillgång till omklädningsrum, toaletter och duschar. Ca 20 minuters promenad från centrum, eller fem minuter med bussen som tar dig ända fram till salarna.

Om Sara Hoy

Sara Hoy är utbildad och verksam yogalärare (ERYT-500) samt arbetar i forskningsprojekt kopplat till yoga vid Karolinska Institutet (KI) samt hälsa och fysisk aktivitet på Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH). Hon är utbildad folkhälsovetare på KI, har en master i idrottsvetenskap från GIH. Sara har även skrivit boken “Yoga, vetenskap och fakta – därför fungerar det” utgiven av Bonnier Fakta. När hon inte jobbar inom forskningens värld driver Sara företaget Yoga Prehab som arbetar med att stödja människor i att skapa ett proaktivt förhållningssätt till kropp och hälsa.

Hemsida: www.yogaprehab.se

Blogg: www.yogaworld.sarahoy.se

Instagram: @yogaprehab 

Vill du gå kursen? Boka din plats här! Faktura kommer på mailen.

BOKA

Anmäl dig här för att boka din plats

Anmälan är bindande och kursavgift faktureras via mail

Din anmälan till kursen är bindande och du förbinder dig till att betala avgiften. Om du får förhinder har du lov att överlåta din plats till någon annan.


Fakturan skickas via mail till den e-post du anger vid anmälan. Kolla noggrant att du anger rätt adress och spara gärna [email protected] i din adressbok för att mailen inte ska landa i skräpposten.


Varmt välkommen!