Har du värk i ryggen, stela axlar och dålig hållning?

Varför inte prova yoga för att mjuka upp ryggen, stärka musklerna och minska värken?


På den här terminskursen möter du min älskade ryggyoga. Här får du ta del av genomtänkta pass som zoomar in på ryggen - inklusive nacke, axlar och höfter. Här arbetar vi med rörlighet, styrka och avslappning för att få bukt med krångliga ryggar, värkande axlar och ömmande höfter.


Jag har själv brottats med ryggvärk sedan 12 års ålder och har längs vägen plockat på mig en hel del verktyg som fungerar för mig - och många andra. Yoga har också i olika vetenskapliga studier visat sig fungera väldigt väl särskilt vid ländryggsproblematik och nackont.


I den här kursen får du:

  • Lära dig hur du själv kan tona ner värken genom att röra på ryggen
  • Stärka kroppen med inkännande övningar för rygg, nacke och axlar
  • Arbeta med rörlighet för ryggen - i alla dess riktningar
  • Öva dig på avslappning och att släppa taget om stress
  • Hitta finliret i övningarna genom biomekanik och medvetna rörelser
  • Yoga i ett lugnt tempo med övningar som passar de flesta (med möjlighet till anpassningar vid behov!)
  • Tips på saker du kan göra i vardagen för att hålla ryggen glad


I yogan övar vi oss på fysiska positioner, närvaro, självkärlek och att komma närmare oss själva. Det spelar egentligen ingen roll hur det ser ut eller vad din kropp klarar av - så länge det känns bra på vägen!

Jättebra tips! 😀 Du är så härligt engagerad i dina kursdeltagare, känns superlyxigt att få personliga tips från dig! 😊 - Frida

Kursinformation:


Terminskurs i ryggyoga med start 1 februari kl 18.00-19.00 på distans.
Kursen hålls online - vi möts live via zoom under 10 veckor.

Du kan logga in från ditt hem, stugan eller hotellet - där du befinner dig för stunden!


Du behöver inga förkunskaper! Den här kursen lämpar sig både för nybörjare och mer vana yogadeltagare. Gemensamt är att vi vill lära oss sätt att mjuka upp ryggen, förebygga eller hantera värk och få ta hand om oss själva.

På kursen ges möjlighet till anpassningar och vi använder oss av olika hjälpmedel/props för att lättare ta oss in i olika positioner och utföra övningarna. Ibland visar jag alternativ med stol, ibland med filtar, klossar eller band som hjälp.


👉 Du har också möjlighet att ställa frågor till mig och få mer individanpassade tips att prova.


Inspelningar finns tillgängliga i en vecka efteråt ifall du missar något tillfälle. Du kan t o m yoga enbart från inspelningarna om du vill det! Varje inspelning är tillgänglig fram tills nästa läggs ut. Den mest aktuella kommer du åt när du vill under kursens gång.

Betalning sker via faktura som skickas ut i samband med kursstart. Pris 1590 kr. Fakturan kan du lämna in som underlag till din arbetsgivare om du har tillgång till friskvårdsbidrag.

Hitta balansen i livet och i kroppen

Min stora önskan för dig är att du ska hitta balans i livet. Att du ska kunna vara närvarande i det du gör och njuta av livet.

I den här kursen fokuserar vi på att ta hand om rygg, nacke och axlar - så att du kan ha mindre ont och känna mer glädje!

Jag väljer ut övningar som jag tror kan hjälpa dig under vår yogastund - men även framöver. Du kan ta med dig och göra övningarna även hemma eller under din arbetsdag. Fem minuter med rörelser för dina axlar kan göra stor skillnad under dagen!

Vill du har mer pågående stöd och fler videosar att använda dig av har jag också en medlemssida som går fint att kombinera med den här kursen!

Hej, jag heter Pia och är din lärare på kursen!


Jag vill inspirera dig till att ta dig tid för dig själv så du kan hitta balansen och njuta mer av livet!

Jag är en passionerad yogalärare som älskar att undervisa och dela med mig av allt det jag lärt mig under åren.

Jag åkte iväg för dansstudier i New York 2005. Där mötte jag yogan på allvar och insåg att jag en dag ville lära ut yoga till andra.

2014 utbildade jag mig till yogalärare och har sedan kontinuerligt fortbildat mig. Intresset för hälsa som helhet blev större och jag tog en fil. kand. inom hälsopromotion vid LTU i maj 2018 efter tre års universitetsstudier.

Jag vill ge dig en stund av välmående, rörelseglädje, värme och balans. Jag vill se dig utvecklas, hitta glädjen och ge dig alternativ som passar just dig. För egen del har yogan hjälpt mig lindra värk i kroppen, hitta återhämtning och ett större lugn.

Den här kursen är stängd för intag