Vill du minska på stress, lätta på värk och hitta mer glädje och livslust?


Att dansa kan hjälpa dig med allt det!


Förutom att dans är riktigt roligt och härligt så får du också:

 • Ökad kroppsmedvetenhet
 • Starkare muskler
 • Bättre balans
 • Minskade stressnivåer
 • Mindre värk
 • Ökad glädje och livslust
 • Gemenskap

Dans har också visat sig hjälpa mot ångest, depression och olika sjukdomsbilder. Det ger mer kreativitet och lättar skrivkramp. Det ger dig också större tillgång till dina känslor och att tolka så väl dina egna som andras känslor.

Dans är alltså riktigt hälsofrämjande - men förutom det så är det ju fantastiskt roligt!

När jag dansar sprids en glädje i hela kroppen. Att få röra mig i takt till musiken, sträcka ut kroppen och leva mig in i de sirliga rörelserna ger en stor vällust. Kanske är det så för dig med?

Allt ändrades när jag gick dans-skola i New York...

Jag har dansat hela livet. Dansen var en stor del av mig och jag satsade helhjärtat på dansen från åttan och framåt. Drömde om att bli professionell dansare i ett modernt kompani, pressade kroppen... och drog på mig en massa skador och värk. Trots allt slit kom jag inte in på skolan jag helst av allt ville gå (jag hade "fel kropp") och vid 22 års ålder var jag för gammal för att söka igen.

Jag åkte till New York 2004 (då skulle jag fylla 23) och där hittade jag hem. Jag hittade lärare som stöttade mig och hjälpte mig hitta rätt i kroppen, yoga och thai massage som hjälpte mig att slappna av och hitta funktionell rörlighet och jag hittade en dansteknik som fokuserade på ett hälsosamt och hållbart sätt att dansa. Jag blev accepterad för den kropp jag hade och fick utgå från den i dansen. Allt blev så mycket bättre efter det!

Idag är jag själv utbildad inom denna dansteknik - simonsontekniken - och den genomsyrar all min dansundervisning. Jag vill att du ska känna dig accepterad, trygg och tillräcklig som du är - samtidigt som du får utvecklas, ha roligt ihop med andra och njuta av dansen.

”Måste bara säga tack ordentligt för dansen denna termin. Jag visste att jag behövde det. Men jag visste inte hur mycket. Min själ och inre människa har dansat. Kroppen har inte riktigt följt med på alla svängar. Men den inre dansen har hela tiden manat på. 


Och det är som att det vackra i mig får lite uppmärksamhet. Jag kämpar verkligen som en idiot med att se mig själv i spegeln och inte bryta ihop. Men dansen i sig är vacker... och då känns det inombords som att jag också blir lite vacker.”


- Kicki, tidigare dansdeltagare

Boka din plats på kursen här

Om du redan har en användare kan du behöva logga in först.

Priset för kursen är 2150 kr inkl moms. Fakturan går lämna in till din arbetsgivare för friskvårdsbidrag om du har tillgång till det.


BOKA

Boka din plats här - fakturan kommer på mailen innan kursstart

Välkommen att boka in dig på kursen. Din bokning är bindande. Varmt välkommen!

Kurspriset avser 14 danslektioner under hösten 2021. Torsdagar i danssalen på Västerbottensteatern.


Först till kvarn gäller och anmälan är bindande.

Välkommen!


På kursen i höst får du...


 • Lära dig simonsonteknikens specifika övningar och dansteknik som stärker dig.
 • Utgå från din egen kropp och dina förutsättningar och dansa "inifrån och ut" i stället för att tvinga in kroppen i former den inte är gjord för.
 • Dansa på ett hållbart sätt och anpassa efter din kropps förutsättningar
 • Utvecklas och lära dig mer inom dans där vi startar terminen i lugnare tempo och bygger ut från träff till träff
 • Kunskap om anatomi, rörelselära och vad dina möjligheter är - samtidigt som vi har roligt och uttrycker oss genom dansen på ett innerligt vis. Välkommen!


Kursinfo:


Danskurs i simonsonteknik/modern jazz med Pia Burman.

Tid: Torsdagar 18.00-19.20

Plats: Danssalen på Västerbottensteatern, Brännavägen 1 i Skellefteå

Träffar: 14 träffar under höstterminen

Pris: 2 150 kr

Nivå: Kursen kommer ges på en fortsättningsnivå men ändå ganska basic. Vi startar i ett lugnt tempo och bygger på under terminens gång. Jag rekommenderar att du dansat någon termin sedan tidigare.

Simonsonteknik: Simonsontekniken är grundad av Lynn Simonson, USA. En önskan om hållbarhet - att kunna dansa utan skador genom hela livet - drev henne till att fördjupa sig inom anatomi, yoga och alexanderteknik bland annat. Hon har utvecklat en metod för dans som är väldigt härlig för kroppen och utbildar lärare runt hela världen.

Jag utbildade mig för Lynn i New York 2009 och är en av få certifierade lärare i Sverige.