Har du problem med stress och värk?

Längtar du efter att ha roligt, dansa och känna mer glädje i vardagen?


Med mig får du dansa för att ha roligt, hitta kroppsmedvetenhet och öka välmåendet.


Modern jazz/simonsonteknik är en skonsam dansform som tar hänsyn till dina förutsättningar. Förutom att det är riktigt roligt får du också:

 • Ökad kroppsmedvetenhet
 • Starkare muskler
 • Bättre balans
 • Minskade stressnivåer
 • Mindre värk
 • Ökad glädje och livslust
 • Gemenskap
 • Uttrycka dig till musik och hitta dansglädjen

Dans har dessutom visat sig hjälpa mot ångest, depression och olika sjukdomar. Dansen ökar kreativiteten och ger dig ökad tillgång till dina känslor.

Dans är alltså riktigt hälsofrämjande!

Det är jag som är PiaNär jag dansar sprids en glädje i hela kroppen. Att få röra mig i takt till musiken, sträcka ut kroppen och leva mig in i de sirliga rörelserna ger en stor vällust inom hela mig. Idag vet jag dessutom hur gott dansen gör för hälsan. Jag vill dela upplevelsen med dig - på ett sätt som är schysst för kroppen och med en hög dos rörelseglädje!Vill du med?

Boka din plats idag (i höstas blev kursen fullsatt veckor innan startdatumet)!

Allt ändrades när jag åkte till New York för att studera dans...


Jag har dansat hela livet. Dansen är en stor del av mig och jag satsade helhjärtat på den under många år. Jag drömde om att bli professionell dansare i ett modernt kompani, pressade kroppen... och drog på mig en massa skador och värk längs vägen. Trots allt slit kom jag inte in på skolan jag helst av allt ville gå på (jag hade "fel kropp" med fula fötter, dålig utåtvridning och alldeles för svankig rygg) och vid 22 års ålder var jag för gammal för att söka dit igen.

Jag åkte till New York för att dansa ett halvår 2005 och där hittade jag hem. Jag hittade lärare som stöttade mig och hjälpte mig hitta rätt i kroppen, yoga och thai massage som hjälpte mig att slappna av och hitta funktionell rörlighet och jag hittade en dansteknik som fokuserade på ett hälsosamt och hållbart sätt att dansa - simonsontekniken!

Jag blev accepterad med den kropp jag hade och fick för första gången utgå från den i dansen. Allt blev så mycket bättre efter det!

Idag är jag själv utbildad inom denna dansteknik och den genomsyrar all min dansundervisning.

Jag vill att du ska känna dig accepterad, trygg och tillräcklig som du är - samtidigt som du får utvecklas, ha roligt ihop med andra och njuta av dansen.

Vuxna i alla åldrar

Hos mig dansar vuxna i alla åldrar - allt från 25 till 75 år gamla - i samma dansgrupp. Jag tycker det är berikande att mötas över generationerna och dansa tillsammans.

Alla kroppar välkomna

För mig är det superviktigt att alla känner sig välkomna - oavsett kroppsform, kön eller fysiska utmaningar. Vi utgår alla från de kroppar vi har, lyssnar på dem och lär känna våra egna gränser. Vi dansar med kroppen - inte mot den!

Hälsosamt fokus

Dans behöver inte betyda att vi ska späka oss, pressa kropparna med överdrivna stretcher eller klämma oss in i en form för estetikens skull. Vi kan dansa och må bra - och låta dansen stärka vår hälsa i stället för att bryta ner oss! Att dansa utifrån våra egna förusättningar är inte samma sak som att offra det konstnärliga. Vi får både och!

”Måste bara säga tack ordentligt för dansen denna termin. Jag visste att jag behövde det. Men jag visste inte hur mycket. Min själ och inre människa har dansat. Kroppen har inte riktigt följt med på alla svängar. Men den inre dansen har hela tiden manat på. 


Och det är som att det vackra i mig får lite uppmärksamhet. Jag kämpar verkligen som en idiot med att se mig själv i spegeln och inte bryta ihop. Men dansen i sig är vacker... och då känns det inombords som att jag också blir lite vacker.”


- Kicki, tidigare dansdeltagare

Den här kursen är stängd för intag

På kursen våren 2022 får du...


 • Lära dig simonsonteknikens specifika övningar med dansteknik som stärker dig.
 • Utgå från din egen kropp och dina förutsättningar och dansa "inifrån och ut" i stället för att tvinga in kroppen i former den inte är gjord för.
 • Dansa på ett hållbart sätt och anpassa efter din kropps förutsättningar
 • Utvecklas och lära dig mer inom dans där vi startar terminen i lugnare tempo och bygger på från träff till träff
 • Kunskap om anatomi, rörelselära och vad dina möjligheter är - samtidigt som vi har roligt och uttrycker oss genom dansen på ett innerligt vis.
 • Dansa loss och har roligt ihop med andra vuxna.

Välkommen!

Kursinfo:

Danskurs i simonsonteknik/modern jazz med Pia Burman.

Tid: Torsdagar 18.00-19.30

Plats: Danssalen på Västerbottensteatern, Brännavägen 1 i Skellefteå

Träffar: 16 träffar under vårterminen 2022. Start 3 februari.

Pris: 2 500 kr

Nivå: Kursen kommer ges på fortsättningsnivå. Vi startar i ett lugnt tempo och bygger på under terminens gång. Jag rekommenderar att du dansat någon termin sedan tidigare.

Simonsonteknik: Simonsontekniken är grundad av Lynn Simonson, USA. En önskan om hållbarhet - att kunna dansa utan skador genom hela livet - drev henne till att fördjupa sig inom anatomi, yoga och alexanderteknik bland annat. Hon har utvecklat en metod för dans som är väldigt härlig för kroppen och utbildar lärare runt hela världen.

Jag utbildade mig för Lynn i New York 2009 och är en av få certifierade lärare i Sverige.