"Våga prova! Jag vågade till slut. Bra kursledare som tar hänsyn till att jag inte har någon bakgrund/kunskap om detta. Trevligt med olika åldrar. (Betyder att jag som äldre känner mig bekväm i gruppen)." - Kursdeltagare våren 2022

Svag, stel, dålig balans och brist på roligt i livet. Låter det som dig?


Tänk om du fick stärka kroppen, få bättre balans, bli mjukare och dessutom utvecklas inom dans och ha roligt? Då är det här en kurs för dig!

Här får du dansa som vuxen bara för att ha roligt eller kanske för att och öka välmåendet. Våra tidigare deltagare berättar att de utvecklats inom dansen, känner sig starkare, gladare och har fått bättre balans. Kanske vill du också få det?

Danskursen är simonsoninspirerad med en mix av jazz och modern dans. Simonson är en skonsam dansform som tar hänsyn till dina förutsättningar. Du kan vara med även om du har skador, värk eller känner dig för gammal, för stel osv...

Förutom att det är riktigt roligt får du också:

  • Starkare muskler och bättre balans
  • Mindre stress och värk
  • Ökad glädje och livslust
  • Gemenskap i gruppen
  • Uttrycka dig till musik och hitta dansglädjen
  • Utvecklas inom dansen


På kursen möter du Ida som lärare”För mig är dans ett fantastiskt uttryckssätt som stärker inifrån och ut. På mina klasser strävar jag efter att du ska få uppleva dansglädje, samt stärkas och utvecklas inom dansen utifrån ett kroppspositivt tankesätt."


- Ida Lindberg


Vill du med?

Boka din plats idag!

FLER ORD FRÅN TIDIGARE DELTAGARE:


"Ger en sån glädje, mjukhet, styrka, bra balans. Duktig ledare som går igenom rörelserna, dansen så pedagogiskt att även du som nybörjare kan hänga med😊"


"Dansen har varit oerhört bra för min kropp och jag skulle så gärna vilja fortsätta. Den har varit ännu bättre för min insida. Även om jag ser en ”köttbulle” i spegeln, som drömmer om att vara smidig. Men skam den som ger sig."


"Bra ledare. Positiv och peppande. Sprider god stämning. Fint att Ida filmade kombinationen. En förutsättning för mig att kunna vara med."

Vuxna i alla åldrar

Hos oss dansar vuxna i alla åldrar - allt från 25 till 75 år gamla - i samma dansgrupp. Jag tycker det är berikande att mötas över generationerna och dansa tillsammans.

Alla kroppar välkomna

För mig är det superviktigt att alla känner sig välkomna - oavsett kroppsform, kön eller fysiska utmaningar. Vi utgår alla från de kroppar vi har, lyssnar på dem och lär känna våra egna gränser. Vi dansar med kroppen - inte mot den!

Hälsosamt fokus

Dans behöver inte betyda att vi ska späka oss, pressa kropparna med överdrivna stretcher eller klämma oss in i en form för estetikens skull. Vi kan dansa och må bra - och låta dansen stärka vår hälsa i stället för att bryta ner oss!

”Måste bara säga tack ordentligt för dansen denna termin. Jag visste att jag behövde det. Men jag visste inte hur mycket. Min själ och inre människa har dansat. Kroppen har inte riktigt följt med på alla svängar. Men den inre dansen har hela tiden manat på. 


Och det är som att det vackra i mig får lite uppmärksamhet. Jag kämpar verkligen som en idiot med att se mig själv i spegeln och inte bryta ihop. Men dansen i sig är vacker... och då känns det inombords som att jag också blir lite vacker.”


- Kicki, tidigare dansdeltagare

Boka din plats på kursen här


Om du redan har en användare kan du behöva logga in först.

Priset för kursen är 2 150 kr inkl 6% moms. Fakturan betalas innan kursstart och går att lämna in till din arbetsgivare för friskvårdsbidrag om du har tillgång till det.

På kursen hösten 2022 får du...


  • Dansa på ett hållbart sätt och anpassa efter din kropps förutsättningar
  • Utvecklas och lära dig mer inom dans där vi startar terminen i lugnt tempo och bygger på från träff till träff
  • Dansa loss, ha roligt och uttrycka dig genom dansen på ett innerligt vis.
  • Dansa med andra vuxna i olika åldrar. Visste du att de som dansar hos oss vanligen är mellan 25 och 75 år?

Kursinfo:

Danskurs för vuxna med Ida Lindberg.

Tid: måndagar 19.00-20.15

Plats: Spegelsalen på Balderhallen

Träffar: 14 träffar hösten 2022. Start den 12 september.

Pris: 2 150 kr. Betalas med faktura innan kursstart. Anmälan är bindande.

Nivå: Kursen kommer ges på basnivå med möjlighet till utmaningar för dig som dansat innan.


Vi startar i ett lugnt tempo och bygger på under terminens gång. Du behöver inga förkunskaper överhuvudtaget! Har du dansat tidigare är du lika välkommen!


”De Simonsoninspirerade dansklasserna består av uppvärmning, teknikövningar och danskombination där vi får stärka och utveckla vår balans, koordination och rörlighet, men framförallt mötas i dansglädje!” - Ida